27. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata Maailma kogus firmadest 200 tasuta arvutit

SA Vaata Maailma korraldas koos ettevõtetega aprilli lõpus arvutite korrastamise talgud, mille raames anti uus elu enam kui 200 arvutile. Heasse töökorda viidud kasutatud arvutid annetatakse eakatele, suurperedele ning erivajadustega inimestele.

Arvutite korrastamise talgud on osa inimeste infoühiskonda kaasamise projektist "Ole Kaasas!". Heategevusliku ettevõtmise käigus kogutakse kasutatud arvuteid, tehakse need korda ning jagatakse erinevate organisatsioonide kaudu abivajajatele. Arvutite kogumiseks tehakse koostööd ettevõtete ja asutustega, kes soovivad abivajajaid aidata kasutuskõlblike arvutite ja teiste IT-seadmetega.

"Kõik osalevad ettevõtted panustavad sellesse projekti, tunnetades endal sotsiaalset vastutust. Usume, et mitte kedagi ei tohiks infoühiskonna hüvedest kõrvale jätta," ütles projekti juhtiva Vaata Maailma sihtasutuse juhataja Ain Järv. "E-teenuste kasutamine vähendab jalavaeva, transpordi- ja postikulusid, internet annab võimaluse olla kursis ühiskonnaeluga, samuti selles aktiivselt osaleda, avaldada arvamust," lisas ta.

Möödunud nädalavahetusel toimusid esimesed talgud. Suurimaks arvutite annetajaks oli seekord Registrite ja Infosüsteemide Keskus. Kontoritehnika rendifirma 3 Step IT annetas talgute raames samuti arvuteid ja monitore, aga tegeles ka tehnika ladustamise ja arvutite korrastamisega ja kõlbmatute tarvikute utiliseerimisega. Arvutite kordategemiseks ja tarkvara paigaldamiseks tehakse koostööd Microsoft Eesti projektiga "Uus Algus", mille raames annetas Microsoft kordatehtud arvutisse tarkvara.

Arvutid tehti korda IT Kolledži tudengite, 3 Step IT, Microsofti, Vaata Maailma SA ja teiste vabatahtlike abil. Kokku osales kahepäevastel talgutel 74 inimest. Esimesed 210 arvutit toimetatakse lähiajal Vanurite Eneseabi ja Nõustamise Ühingu, Lastekaitse Liidu ning Eesti Suurperede Abistamise Seltsi vahendusel abivajajateni kevadel.

"Ole Kaasas!" on Vaata Maailma ja Eesti Telekomi Grupi (EMT, Elion, Microlink) algatatud inimeste infoühiskonda kaasamise projekt. "Ole Kaasas!" toetab "Teeme Ära – Minu Eesti" algatust, mille üks juhtmõte on, et infotehnoloogia on täna ühiskonnaelus osalemiseks asendamatu vahend. Projekti eesmärk on korraldada arvutialane alg- ja täiendõpe 100 000 inimesele ja tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret järgneva kolme aasta jooksul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755