28. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logitechi käive kukkus kolmandiku võrra

Logitechi neljanda kvartali käive oli 408 miljonit dollarit, mis tähendab eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 32% suurust langust.

Käive vähenes 36% Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkonnas, 33% Põhja- ja Lõuna-Ameerika piirkonnas ning 14% Aasias. Lõpptootjatele müük vähenes 33%. Neljanda kvartali puhaskahjum võrreldes möödunud aasta sama perioodiga oli 35 miljonit dollarit ehk 0,20 dollarit aktsia kohta.

Logitechi presidendi Gerald P. Quindleni sõnul oli neljanda kvartali käibe kukkumise peapõhjuseks majanduslangus. "Käivet mõjutasid negatiivselt omavahel kombineeritult nõrk tarbimisnõudlus ja üha kiirenev varude vähendamine meie turustuskanalite partnerite poolt. Samuti aitas meie käibe vähenemisele kaasa tugevama dollari mõju," rääkis ta.

Quindleni kinnitusel oli tarbimisnõudlus Logitechi toodete järele neljandas kvartalis palju tugevam kui ettevõtte ametlik käive lubaks arvata. "Vastavalt andmetele, mida saame oma turustuskanalite partneritelt, langes meie toodete tegelik läbimüük viimases kvartalis meie kahes suuremas turustuspiirkonnas, milleks on Põhja- ja Lõuna-Ameerika piirkond ning Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkond, vastavalt 14% ja 7%," selgitas ta. Kõige värskemad andmed näitavad, et meie turuosa on suurel määral stabiilne – ja teatud juhtudel kasvav – enamikus meie tootekategooriates, lisas Quindlen.

Ettevõtte presidendi sõnul positsioneerivad Logitechi mastaabieelised, tugev jaotusvõrgustik ja kaubamärgi võimekus neid jätkuvalt pikaajalisele kasvule.

1981. aastal asutatud Logitech pakub personaalarvutite välisseadmeid ning on noteeritud Šveitsi ja USA börsil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755