29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL korraldab Tallinnas üle-euroopalise küberkaitseõppuse

Euroopa Liidu ministrid leppisid täna Tallinnas kokku korraldada Eestis üle-euroopaline küberkaitseõppus, et testida riikide võimekust kaitsta olulisi e-lahendusi.

Kahepäevasel Euroopa Liidu ministrite küberjulgeoleku konverentsil "Tallinn CIIP 2009" leppisid liikmesriikide ministrid kokku ühises õppuses aastal 2010. Ühine harjutus kriitilise informatsiooni infrastruktuuri kaitseks organiseeritakse koos Euroopa Komisjoni kriitilise informatsiooni infrastruktuuri tegevusplaaniga, et testida liikmesriikide võimekust, kuidas kaitsta liikmesriikides olulisi teenuseid ja neid tagavaid infotehnoloogia vahendeid.

Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi eestvedamisel algatasid euroliidu ministrid konverentsil nn Tallinna protsessi, mille käigus koostatakse ettepanekuid, kuidas tõhustada Euroopa Liidu liikmesriikide küberkaitset.

Oma sõnavõtus rõhutas Parts eelkõige vajadust teha üle-euroopaliselt koostööd ning esitas Eesti ettepanekud Euroopa Komisjoni vastalgatatud kriitilise informatsiooni ja infrastruktuuri kaitse poliitika väljatöötamiseks. Vajalik on säilitada paindlikkus ja arvestada majandusvabadusi, lisas ta.

Konverentsi korraldas majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, sellel osalesid teiste seas Euroopa Komisjoni infoühiskonna ja meediavolinik Viviane Reding ning Euroopa Liidu järgmise eesistujamaa Rootsi kommunikatsiooniminister Asa Torstensson.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755