29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdur Laid: Eesti aitaks kriisist välja suurprojektid

Eestit aitaks majanduslangusest oluliselt kiiremini üle saada see, kui riigil õnnestuks Euroopa Liidu struktuurifondide vahenditega algatada mitmeid mahukaid projekte infrastruktuuri arendamiseks, ütles Elioni juhatuse esimees Valdur Laid.

"Esiteks annaks see tööd paljudele inimestele, teiseks võimaldaks see ergutada ettevõtlust ja soodustaks elamist kõikjal Eestis, mitte vaid suuremates linnades," põhjendas ta. "Kolmandaks tõstaks see tervikuna riigi konkurentsivõimet, muutudes sellega atraktiivsemaks paigaks nii investoritele, turistidele kui ka erinevate elualade spetsialistidele," kinnitas Laid.

Tema sõnul tuleks suhteliselt kergesti kättesaadav struktuurifondide raha võimalikult kiiresti ja suures mahus megaprojektidesse suunata. Laidi ütlusel on hea näide majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi algatatud mahukas projekt EstWin. Selle kuus miljardit krooni maksva projekti eesmärk on katta Eesti aastaks 2015 fiiberoptilise kaablivõrguga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755