Astlanda Ehitus ja Tehnopol alustavad 500miljonilist ehitust

Täna asutasid Tallinna tehnoloogiapark
Tehnopol ja Astlanda Ehitus OÜ ühise äriühingu, mille eesmärgiks on paari
aastaga arendada välja poole miljardi krooni eest labori- ja kontoripindu
Tallinnas.

Teadmispõhisele ettevõtlusele suunatud büroopindade kogumaht on ligi 40 000 m². Esimeses etapis on kavas rajada 2011. aastaks bio- ja meditsiinitehnoloogia ettevõtetele suunatud Tehnomeedikumi hoone Mustamäe, kuhu tulevad kaasaegsed teadusarendusvõimalused.

Tehnopoli juhatuse liikme Alar Tamkivi sõnul on tähelepanuväärne, et ka majanduslikult raskel perioodil on Eesti erakapital valmis investeerima teadmispõhise ettevõtluskeskkonna arendamisse. "Rõõm on tõdeda, et pargi kuuendal tegutsemisaasta oleme jõudnud esimeste uute hoonete rajamiseni. Arvestades tänast ettevõtete huvi Tehnopoli kui ärikeskkonna vastu, oleme veendunud, et uute hoonete ehitamine on õigustatud," rääkis ta.

Astlanda Ehitus OÜ juhatuse esimehe Jaanus Otsa hinnangul on investeering õigustatud, kuna senine tehtud töö on näidanud, et Tehnopol on usaldusväärne ja tulevikule suunatud partner. Otsa sõnul julgeb Astlanda ennast vaatamata kinnisvaraturu üldisele madalseisule siduda ligikaudu poole miljardi krooni suuruse investeerimisprojektiga põhjusel, et tegu pole pelgalt kontorpindade rajamisega, vaid loomisel on keskkond innovaatilistele ettevõtetele, mille arvukuse kasv loob täiendavat nõudlust ka spetsiifiliste pindade järele.

Lisaks Tehnomeedikumile plaanib Tehnopol lähiaastatel ehitada veel kaks hoonet, millest üks on mõeldud mehhaanika ning teine IT ettevõtetele.

Tehnopol on asutatud Eesti riigi, Tallinna linna ja tehnikaülikooli poolt. Täna tegutseb Tehnopolis üle 150 teadmismahuka ettevõtte, neist 24 asub alustavatele ettevõtetele mõeldud äriinkubaatoris. Pargil on 36 000 ruutmeetrit äripindasid, mille täituvus on ligi 95%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara