30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu IT-firma saab osa USA majanduse abipaketist

USA majanduse abipakett näeb ette 210 miljardi krooni suunamist e-tervise süsteemi juurutamisse haiglates ja kliinikutes, osa sellest rahast loodab teenida Tartu IT-firma Raintree, mis arendab virtuaalsete haiguslugude ja visiidipäevikute tarkvara.

Raintree (varem tuntud nime eestikeelse tõlke järgi kui Vihmapuu) toodet kasutab täna USAs üle 14 000 arsti vähemalt kümne miljoni patsiendiga 49s osariigis – selle näitajaga ollakse tiheda konkurentsiga e-tervise tarkvara turul liidrite seas, kirjutab Eesti Ekspress.

"Uhke tunne on küll, kui astud kusagil San Franciscos või New Yorgis Manhattanil kliiniku uksest sisse ja näed: arvutis jookseb meie programm!" ütles Raintree Estonia juht Aleksei Udatšnõi. Eesti turg Raintreed tema sõnul ei huvita, sest siinne e-tervise programm venis ning firmal polnud soovi hakata bürokraatiaga maadlema. "Kui USAs arstile meie tarkvara meeldib, võtab ta kas või homme selle lihtsalt kasutusele ja kõik," rääkis ta.

Eestlastele kuulub mullu 16 miljoni kroonist käivet näidanud firmast väiksem osa, 70% on ameeriklasest asutaja Richard Vance Welty käes. Udatšnõi kõrval on võrdselt kümneprotsendine osalus ka Priit Pärgmäel ja Sten Uusvälil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755