5. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple keskendumas odavate sülearvutite tootmisele

Steve Jobs on öelnud, et ta ei tea, kuidas teha alla 500 dollari maksvat sülearvutit, mis ei oleks rämps. Nüüd on aga Apple just sellise hinnaklassi arvutite tootmisele keskendumas, põhjuseks üldised suundumused turul ning majanduskriisi tõttu hinnatundlikumaks muutunud tarbijad.

Apple on siiani üritanud odavate sülearvutite pealetungi ignoreerida, kuid majanduslangus ja väikeste netbookide populaarsuse kasv on sundinud neid oma vaadetes korrektiive tegema.

Aceri juht J. T. Wang on ennustanud, et järgmisel aastal moodustavad umbes 300 dollarit maksvad netbookid veerandi kogu müüdud sülearvutite hulgast, kirjutas PC World.

Pisut konservatiivsemate ennustuste kohaselt kulub selleks maksimaalselt kolm aastat, kuid üldine trend on siiski selge. Inimesed tahavad kergesti kaasaskantavat odavat arvutit, millel oleks kõik olulisemad sülearvuti funktsioonid olemas. Jääb vaid üle oodata, kuidas Apple oma plaani reaalseks tooteks vormib.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755