12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft müüs esmakordselt võlakirju

Esmakordselt ettevõtte ajaloos emiteeris võlakirju tarkvaragigant Microsoft, kapitaliseerides niiviisi oma kõrget reitingut ning kustutades ka investorite nälga, kes ostsid väärtpabereid kokku 3,75 miljardi dollari eest.

Eile toimunud võlakirjade müük jagunes järgmiselt: kahe miljardi dollari eest viie aastase lunastamistähtajaga võlakirjad intressiga 2,95 protsenti, ühe miljardi dollari eest 10 aastase lunastamistähtajaga võlakirju intressiga 4,2 protsenti ning 750 miljoni dollari eest 30 aastaseid võlakirju intressiga 5,2 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Microsoft kasutas ära oma tippreitingut (AAA) ning soodsat olukorda, sest tulevikus ilmselt ei ole tulevikus enam nii madala protsendiga laenu enam saada. Laenu kasutatakse aktsaite tagasiostu programmi läbiviimiseks ning osaliselt ilmselt ka mõningate ülevõtmiste läbiviimiseks.

Microsofti aktsia hind on täna kerkinud 2,5 protsenti 19,78 dollarini, olles farmaatsiagigandi Pfizer järel teine tõusja Dow Jonesi tööstuskeskmise liikmetest. Aasta algusest on väärtpaber kallinenud 1,9 ning aastaga kukkunud 32,5 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755