13. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsusmaa jätab internetipiraadid internetita

Pärast tänast hääletust Prantsusmaa parlamendi ülemkojas, ootab maailma üks karmimaid seadusi internetipiraatluse vastu veel vaid president Nicolas Sarkozy allkirja.

Uus seadus loob Prantsusmaal agentuuri, mis hakkab jälgima autorikaitsega kaitstud materjali illegaalset allalaadimist internetist. Internetikasutaja, kes tabatakse muusika või filmide illegaalselt allalaadimiselt ilma selle eest maksmata, saab esmalt kaks hoiatust. Kolmandal korral vahele jäädes lubab uus seadus sellise internetikasutaja aastaks internetita jätta, selgitas uue seaduse põhiolemust tänane Financial Times.

Vastuoluliseks teeb seaduse see, et Prantsusmaa läheb internetiühenduse äralõikamisel kohtusüsteemist mööda. Just küsimuse taha, kas kohtusüsteem peaks olema kaasatud või mitte, takerdus nädalapäevad tagasi Euroopa Parlamendis ka ELi telekommunikatsioonituru reform. Euroopa Parlamendi seisukoht on, et internetile juurdepääsu takistamise saab otsustada vaid kohus.

Eelnõu koostajaks on Denis Oliviennes, Prantsusmaa ühe juhtiva filmi-, muusika- ja raamatupoe Fnac nõukogu esimees.

Prantsusmaale tähendab uus seadust ilmselt ka järjekordset kokkupõrget Brüsseliga, mis on Prantsusmaaga vaielnud paljudel teemadel alates konkurentsist energiaturul kuni viimati kohaliku autotööstuse toetamiseni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755