18. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helikassett müüb jälle

Ajalukku arvatud helikasseti müük on sel aastal olematusest uuesti tõusnud, ühte põhjust nähakse siin majanduslanguses, mille tingimustes uusi muusikamasinaid ei soetata.

Turuliidri TDK teatel müüsid nad selle aasta esimese nelja kuuga miljon tühja kassetti, vahendas Sky News. „Oleme kaunis üllatunud kassettide müügi päris kenast taastumisest,“ rääkis ettevõtte esindaja Craig Hill. Tema sõnul ootas ettevõte selle äri lõppu, viimasel 12 kuul on aga toimunud taastulek. See on siiski imepisike kogus võrreldes 20 aasta taguse ajaga, mil neid müüdi aastas üle kolme miljardi. Siis võttis CD turu kiirelt üle, omakorda järgnenud arvutiajastust rääkimata. 2007. a müüdi maailmas vaid 5 mln tühja helikassetti võrreldes veidi varasema 50 miljoniga. Kõiki neid tootvaid tehaseid siiski veel ei suletud. Peamise ostuhuvi põhjusena nähakse seda, et paljudel inimestel on endiselt kassettmakid autos või kodus alles ning lemmikmuusikat salvestatakse taas kuulamiseks tühjadele kassettidele. Vanu mängijaid pole välja vahetatud kokkuhoiust või lihtsalt laiskusest-mugavusest. Parematest poodidest tühje kassette enam ammugi ei leia, selleks tuleb üles otsida mõni kõrvalisem kaupleja.

Üks hea püsiklient on kassetitootjail jäänud: politsei. Juristid mõnel pool maailmas ei pea ülekuulamiste salvestamisel digitehnoloogiat piisavalt usaldusväärseks ja kassetid on sel alal endiselt standard, vähemalt on see Sky Newsi väitel nii Suurbritannias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755