Valdo Kalm: võime laenuga dividendide maksmist toetada

Eesti Telekom võib vajadusel toetada
dividendide väljamaksmist juunis laenurahaga, ütles ettevõtte juhatuse esimees
Valdo Kalm tänasel aktsionäride koosolekul.

Telekomifirma väikeaktsionär küsis koosolekul, miks makstakse sel aastal rohkem raha dividendideks välja, kui eelmisel aastal kasumina teeniti. "Me võime natuke laenuga raha väljamaksmist juunis toetada, kui vajadus tekib," vastas Kalm.

Tema sõnul hetkel telekomiettevõttel ühtegi laenu kaelas ei ole. "Meie rahavood on hetkel nii tugevad, et ei võta laenu," vastas Kalm aktsionäri esitatud küsimusele, kas on plaanis investeeringuteks laenu võtta.

Kalm kinnitas, et dividendide maksmine mulluse aastaga samas mahus pole kuskile kirja pandud põhimõte. See on väljakujunenud strateegia, et hoida stabiilsust, rääkis Kalm. "Nii leppisid härrasmehed omavahel kokku," viitas ta ettevõtte omanikke.

Äripäev küsis, kuivõrd Eesti Telekom järgib audiitorite ettepanekuid ja kas audiitor on teinud ettepaneku ettevõtte vara väärtust alla hinnata, näiteks eelmisel aastal. "On toimunud varasemalt, eelmise aastal mitte," märkis Kalm.

Küll aga hindas Eesti Telekom tema sõnul ühe oma tütre, Microlinki vara väärtust tänavu esimese kvartalis ümber. "See on väga normaalne tegevus ja arvestame sellega väga, mida audiitorid ette panevad," ütles Kalm audiitorite ettepanekute teema lõpetuseks.

2008. aastal oli Eesti Telekom grupi puhaskasum 1,434 miljardit krooni. Eesti Telekomi aktsionärid kinnitasid täna juhatuse ettepaneku maksta aktsionäridele dividendidena välja 1,448 miljardit ehk 10,50 krooni aktsia kohta. Sama summa maksti dividendina välja ka mullu 2007. aasta eest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara