23. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prokuratuur süüdistab ekslinnapead piraatluses

Narva-Jõesuu linnavolikogu liige ja kunagine linnapea anti kohtu alla süüdistatuna Venemaa telekanalite ebaseaduslikus edastamises, kirjutab Põhjarannik.

Tuleval teisipäeval algab Viru maakohtus protsess kunagise Narva-Jõesuu linnapea Juri Andrejevi (61) üle. Praegust Narva-Jõesuu linnavolikogu liiget süüdistatakse autori- või vahendusõiguse rikkumises. Selle eest näeb seadus ette rahatrahvi või kuni kolme aasta pikkuse vangistuse.

"Juri Andrejevit süüdistatakse selles, et tegutsedes FIEna, osutas ta kaabelleviteenuseid ajavahemikul 1. jaanuarist 2003 kuni 29. septembrini 2005 Narva-Jõesuu territooriumil oma kaabelvõrgu vahendusel, rikkudes autoriõiguse seadust," ütles Põhjarannikule Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk.

Prokuratuuri teatel võttis Andrejev statsionaarse antenni abil vastu NTV, ORT ja RTRi telesignaale ning retransleeris telekanalite või nende seaduslike esindajate loata videomagnetofonide abil füüsilistele ja juriidilistele isikutele, küsides neilt abonementtasu. Sellega tekitas ta autoriõiguste valdajatele väidetavalt kahju enam kui 40 000 krooni.

Andrejev osutab Narva-Jõesuu elanikele kaabeltelevisiooniteenust tänini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755