25. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebookis levib salakaval luureprogramm

Interneti Facebooki suhtluskeskkonnas levib salasõnu õngitsev pahavara. Viirus on tavapärastest salakavalam, sest see näib sõbralt tuleva sõnumina, kirjutas Helsingin Sanomat.

Viirus saadab kasutaja profiilist lingi, mille taga on Facebooki kirjutamisleheküljega äravahetamiseni sarnane lehekülg. Salasõna sisse löönud kasutaja profiili kasutatakse rämpsposti edastamiseks. Programm suudab saata sadu rämpskirju mõne tunniga. Sõnumid on ingliskeelsed.

Facebooki teatel on viirus levinud viimaste nädalatega üle maailma. Luureprogrammi ohvriks sattunute salasõnad on suletud ja kasutajatele on saadetud e-postiga ettepanek vahetada salasõna.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755