26. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõjukas analüütik tõstis Apple'i soovitust

Morgan Stanley tõstis Apple'i aktsia soovitust põhjendusega, et ettevõte lööb analüütikute ennustusi kahel järgneval aastal, kirjutab Bloomberg.

„Turg alahindab nõudlust mobiiltelefonide iPhone'i järele,“ kirjutas täna klientidele saadetud raportis investeerimispanga analüütik Kathryn Huberty. Pärast seda, kui Huberty alandas Apple'i aktsia soovitust eelmisel aasta juulis, on aktsia hind kukkunud 24 protsenti, selgitab uudisteagentuur.

Apple alandab tõenäoliselt olemasolevate telefonide hindu, arvab analüütik, kes projekteeris nõudluse 50protsendilist kasvu juhul, kui hinda langetatakse 50 dollarit, ning 100protsendilist kasvu juhul, kui hind langeb 100 dollarit. Huberty tõstis ettevõtte iPhone'ide müügiprognoosi selleks finantsaastaks 42 protsenti, 24,8 miljoni ning järgmiseks aastaks 61 protsenti, 36,2 miljoni telefonini.

iPhone'ide müügi kasv tasakaalustab iPodide ning Maci arvutite potentsiaalset käibe kasvu aeglustumist ning väiksemaid marginaale, arvab analüütik.

Analüütik tõstis aktsia hinnasihi 180 dollarile. Apple'i aktsia on täna Euroopas kallinenud üle kahe protsendi.

Apple'i finantsaasta lõpeb 30. septembril.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755