3. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MicroLink müüb majandustarkvara äri Helmesele

Eesti suurim infotehnoloogiafirma MicroLink keskendub IT püsiteenustele ning müüb majandustarkvara ja tarkvaraarenduse ärivaldkonna Helmesele, teatas ettevõte.

Ostu-müügi tehingu summat pooled vastavalt kokkuleppele ei avalikusta.

Klientide IT-süsteemide igapäevane tööshoidmine moodustab juba praegu enam kui 50 protsenti Microlinki käibest. "IT püsiteenused on valdkond, kus me oleme saanud Eesti suurimaks ja kus soovime kasvada lähiaastatel ka väljaspool Eestit," põhjendas MicroLinki juhatuse esimees Enn Saar.

"Kõigis tegevusvaldkondades ei ole kahjuks üheaegselt võimalik kiiresti ja kasumlikult areneda, mistõttu valisime usaldusväärseks partneriks Helmese, kes jätkab kvaliteetse teenuse osutamist," lisas ta.

MicroLinki majandustarkvara (Dynamics AX ja SAP) ärivaldkond jätkab Helmese 100% tütarettevõttena, samuti liidetakse Helmesega tarkvara arenduse ärivaldkond. Kokku liitub Helmesega ca 40 tarkvaraeksperti ja -konsultanti.

Helmese nõukogu esimehe Jaan Pillesaare sõnul võidavad tehingust nii kliendid, töötajad kui ka riik. "Eesti klientide kasu liitumisest on sujuvam ja mitmekülgsem teenindus. Suurem ekspertide hulk võimaldab kiiremini reageerida ning paindlikult komplekteerida kliendile vajalike oskustega projektimeeskondi. Helmese poolt lisandub pikaajaline rahvusvaheliste firmade teenindamise kogemus," selgitas ta.

Infotehnoloogia terviklahendusi väljatöötav MicroLink kuulub koos Elioni ja EMTga Eesti suurimasse telekommunikatsiooni- ja IT-ettevõtete gruppi Eesti Telekom. Ärikriitilise tarkvara arendajal Helmes on 30 riigis kasutajaid üle 30 miljoni. Helmese käive 2008. aastal oli 212 miljonit krooni ning puhaskasum 19,5 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755