12. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves USAs: Eestis tehakse suuri asju

President Toomas Hendrik Ilves avas neljapäeval USAs Silicon Valleys Eesti ettevõtteid Fits.me, Fotki, BookingShark ja MobileNow tutvustava ürituse ning ütles, et Eesti edulood ja innovatiivne olemus muudavad riigi atraktiivseks välismaisele riskikapitalile.

"Väikestes kohtades tehakse suuri asju, Eesti edulugu riigi ja e-riigina kinnitab seda," märkis riigipea. "Julgustan ettevõtjaid ja välisinvestoreid tutvuma lahendustega, mida oleme Eestis loonud nii firmade kui valitsuse tasandil," lisas ta.

President Ilves kohtus neljapäeval ka Stanfordi ülikooli rektori John L. Hennessy ja mitmete professoritega, kes kutsusid Eesti ülikoole ja üliõpilasi asuma tihedamasse koostöösse. Rektor Hennessy märkis ka, et Stanford kavatseb panna suuremat rõhku Balti riikide lähiajaloo õpetamisele.

President lisas, et silmapaistev osa Euroopa ajaloo viimast 20 aastat käsitlevast akadeemilisest uurimistööst on avaldatud just Ameerika Ühendriikides.

Eesti riigipea tänas ka Stanfordi ülikooli pooleaastase seminaridesarja "European Enterpreneurship Innovation Thought Leaders" läbiviimise eest koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega. Sarja raames käisid Stanfordis ettekandeid pidamas Allan Martinson, Sten Tamkivi, Andrus Aaslaid, Kalev Kask ja Andrus Viirg.

Reedel kohtub president Ilves Ühendriikide endise välisministri Condoleezza Rice'iga ning esineb ettekandega välis- ja julgeolekupoliitika mõttekojas San Francisco World Affairs Council.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755