12. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA-s jääb täna üle kahe miljoni teleri pimedaks

USA-s ei ole üle kahe miljoni majapidamise muretsenud digitaaltelevisiooni vaatamiseks vajalikke seadmeid, mistõttu võib nende telepilt jääda mustaks, kuna tänasest lõpeb analoogsaadete edastamine.

See on peaaegu pool nendest, kes ei olnud digi-TV tulekuks valmis veebruaris, kui algse kava kohaselt pidi analoogsaadete edastamise lõppema, kirjutavad ERR Uudised. President Barack Obama korraldusel lükati tähtaeg nelja kuu võrra edasi, vahendas Fox News.

Uuringufirma SmithGeiger LLC teatas eile, et umbes 2,2 miljonit kodu ei olnud juuni algul digi-TV-ks valmis. Uurides 948 majapidamist, kuhu telepilt jõuab antenni kaudu, leidis uuringufirma, et igas kaheksandas puudus digi-TV vastuvõtja või digiboks.

Nielsen Co hinnangul ei ole neid seadmeid 2,8 miljonil perel ehk 2,5 protsendil peredest. Veebruaris puudusid vajalikud seadmed aga 5,8 miljonis kodus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755