17. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson Eesti: ülevõtmine on tunnustus Elcoteqile

Otsustasime Eestis tootmist edasi arendada ning võtta üle see osa Elcoteqist, mis on varem Ericssoni tootnud. Seda võib võtta kui suurt tunnustust Elcoteqi heale tööle ja kvaliteedile, sõnas Ericsson Eesti juht Veiko Sepp.

"Elcoteq on olnud Ericssoni jaoks väga hea tarnija, kes on teinud väga head tööd ja kus on tõesti väga korralik kvaliteet ja väga head inimesed on tööl," põhjendas Sepp Ericssoni otsust just Elcoteqi tootmine Tallinnas osta.

Ta lisas, et lähtudes olukorrast, et Elcoteqil on olnud majanduslikumalt raskemad ajad ning nende enda restruktureerimise plaan nägi ette tootmise koondamist Euroopas ühte suurde tootmisüksusse, mis ei asu Eestis, siis kaalus Ericsson erinevaid variante.

"Seetõttu otsustasime Eestis tootmist edasi arendada ning võtta üle see osa Elcoteqist, mis on tootnud Ericssoni varem. Seda võib võtta kui suurt tunnustust Elcoteqi heale tööle ja kvaliteedile ning Eestile kui tootmise asukohamaale," märkis Sepp.

Tema sõnul rootslasi Eesti ebastabiilne majandusolukord ei morjenda. "See on väga tõsiselt läbikaalutud otsus. Kuna me näeme suurt nõudlust praegu mobiilsete lairibavõrkude järele ning Elcoteq on just selles vallas meile tooteid teinud, siis oleme teinud selle tõsiselt läbikaalutud otsuse."

"Tootmise alustamine siin võtab aega, kuni saadakse vajalikud heakskiidud konkurentsiametilt, ja kui see on lõpule viidud ning tootmine Ericssoni tehasena tööle pandud, siis vaatame juba tootmise kasvatamist," rääkis ta tulevikuplaanidest.

"Ericssoni nime all algab tootmine kindlasti selle aasta jooksul, nii kiiresti kui võimalik. Kuid see võtab ikkagi aega ligikaudu poolteist kuud. Ehk on sügiseks tulevikuplaanid selgunud, kas tootmismahtu kasvatatakse ning inimeste arvu täiendatakse - eeldusel, et me saame siin kõik vajalikud heakskiidud kätte," sõnas Sepp.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755