17. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson võtab Elcoteqilt Tallinnas osa tootmist üle

Ericsson sõlmis elektroonikakomponentide tootja Elcoteqiga kokkuleppe, mille kohaselt müüb viimatimainitu osa oma Tallinnas asuvast tootmisüksusest Ericssonile.

Tehingu hind on 30 miljonit eurot (469 mln krooni), mille vastu saab Ericsson oma allhankijalt endale Elcoteqilt varasid, kirjutab Hugin.

Elektroonika allhangete tegija Elcoteq põhjendab Tallinna tehase müüki sellega, et edaspidi jätkub ettevõttele vaid ühest suurest tehasest Euroopas, kirjutab Kauppalehti.

Ettevõte koondab Euroopa tootmise Ungarisse Pécsi tehasesse.

Elcoteqi teenistuses on Tallinnas praegu ligikaudu 1600 töötajat, kellest 1200 jätkab töösuhet Ericssoni all. Elcoteqile jääb Tallinnas veel mõnel määral spetsialiseeritud tootmisvõimsust.

Elcotqi hinnangul on müüdava osa käibeks alla 200 miljoni euro aastas. Elcoteqi eelmise aasta käive oli 3,4 miljardit eurot, kahjumit saadi 7 miljonit eurot.

Tehing ootab veel konkurentsiameti heakskiitu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755