18. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion silub teed Venemaa internetiavarustele

Elion teatas, et sõlmis eelmisel nädalal koostööleppe Venemaa telekomiettevõtte telekomiettevõtte Synterra CJSCga sideteenuste ekspordi alal, mis võimaldab Eesti internetikasutajatel kiiremat ligipääsu Venemaa internetiressurssidele ja vastupidi.

Eelmisel reedel külastas Elioni kutsel Eestit ühe Venemaa suurima ja mõjukaima telekomiettevõtte Synterra CJSC peadirektor Vitaly Slizen, kes kohtus siin Eesti Vabariigi majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsuga ning sõlmis Elion Ettevõtted ASiga koostöölepingu, mis loob aluse ettevõtete ning Eesti ja Venemaa tihedaks koostööks infoühiskonna teenuste osas, teatas ettevõte.

Elion ja Synterra alustasid koostööd sideteenuste ekspordi vallas, mis võimaldab Eesti internetikasutajatel kiiremat ligipääsu Venemaa internetiressurssidele ja vastupidi. Järgmistes etappides on kavas teha koostööd IP-teenuste osas, et neid kummagi ettevõtte klientidele pakkuda, lisaks alustatakse koostööd IP-transiitliikluse vahendamise osas Venemaa ja Euroopa vahel.

Elioni juhatuse esimehe Valdur Laidi sõnul oli tegemist olulise kohtumisega, mis loob lisaks Elioni ja Synterra vahelisele koostööle ka hea pinnase IKT-teenuste ekspordiks ja riikidevaheliseks koostööks telekomisektoris.

Synterra juht Vitaly Slizen lisas, et ta on siiralt üllatunud, kui kaugele on Eesti oma infoühiskonna arengus jõudnud ning ta näeb siin reaalset väljundit koostööks. "See tähendaks Venemaa jaoks juba Eestis toimivate lahenduste kasutuselevõtmist," selgitas Slizen.

Synterra Gruppi kuuluvad Synterra, PeterStar, Synterra Ural, Synterra South, Global Teleport, Teleport SPb ning mitmed regionaalsed telekommunikatsiooniteenuste pakkujad, kes on turul tegutsenud alates 1992. aastast. Grupi konsolideeritud tulud oli 2008. aastal enam kui 527 miljonit dollarit.

Synterra Grupi ettevõtted pakuvad kõne- ja andmeside teenuseid, telemaatikateenuseid ning omavad ühendusi üle Venemaa. Grupp on keskendunud peamiselt suurte infrastruktuuriettevõtete, riiklikele ettevõtete ja riigiasutuste teenindamisele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755