19. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa kaart EMT moodi: Soome asub meist idas, lõunas on inglased

Eesti territooriumil asub riik nimega Šveits, meie põhjanaabriks on Gibraltar, idas asub suur Soome ning lõunas elavad inglased – selline pilt avanes hetk tagasi EMT kodulehel paikneval Euroopa kaardil.

EMT kodulehel rändlusteenuse hinnakirja juures on ka kõikide maailmajagude kaardid, kus riigi nimel klikkides avaneb seal mobiili kasutamise hinnakiri.

Täna olid kõik need riigid oma maailmajao piires EMT kaartidel asukohad põhjalikult ära vahetanud. Selgus, et Eestit EMT Euroopa kaardil üldse pole ning üks piirkond on lausa kasutamata – Taani kohale on kirjutatud not used.

Äripäev jõudis salvestada ekraanipildid uuest Euroopa kaardist ning Okeaania kaardist. Seejärel teisi maailmajagusid uurima asudes oli EMT kaardid veebist üldse maha võtnud.

EMT põhjendas valede andmete kuvamist oma kodulehel tehniliste probleemidega. EMT veebis tehti öösel versiooniuuendus ning selle käigus laeti üles ekslikud andmed. EMT infotelefonilt avaldati lootust, et õiged kaardid tehakse avalikuks veel tänase päeva jooksul.

Kliki alltoodud piltidel, et kaarte lähemalt uurida.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755