26. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palmi aktsia raugematus hoos

Palmi aktsia hind on täna kerkinud üle kümne protsendi tänu ettevõtte teatele, et eelmise kvartali kahjum oli oodatust väiksem ning pihuarvutite tootja kulud on kahanenud.

31. mail lõppenud finantsaastal oli ettevõtte bilansis 255,1 miljonit dollarit raha ja muid likviidseid vahendeid. Ettevõtte kulutas aga eelmises kvartalis 72,4 miljonit dollarit, mis oli vähem kui kolmanda kvartali 92,1 miljonit dollarit, kirjutas Bloomberg.

Ettevõte loodab saada rahavood positiivseks uue finantsaasta esimeses pooles.

6. juunil tõi Palm turule nutitelefoni Pre, mis on tõsiseks väljakutseks nii Reserarch in Motioni (RIM) nutitelefonile Blackberry kui ka Apple’i iPhone’le.

Kuna eelmise kvartali arvestusse Pre müügitulu ei läinud, näitasid eelmise kvartali tulemused, et ettevõte on heas finantsilises olukorras, kommenteeris Citigroupi analüütik Jim Suva.

„Nad põletasid vähem raha, kui analüütikud ootasid,“ lausus Suva ja lisas, et seetõttu on ebatõenäoline, et nad vajavad uute toodete arendamiseks lähiajal lisaraha. Pre väljatöötamiseks investeeris erakapitalifirma Elevation Partners, mille üheks partneriks on ka maailmakuulus popstaar Bono, kokku 425 miljonit dollarit.

Finantsaasta neljandas kvartalis oli Palmi käive 86,8 miljonit dollarit, brutokasum 20,1 miljonit dollarit, teatas ettevõte eile.

Palmi aktsia hind oli kella kuue ajal (meie aja järgi) kerkinud 13,3 protsenti 15,88 dollarini. Aasta algusest on väärtpaber kallinenud 136 ning aastaga 403 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755