30. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus ei kinnitanud Norby Telecomi saneerimiskava

Harju maakohus teatas 26. juunil oma otsusest jätta võlgades Guido Sammelseljale kuuluva ASi Norby Telecom saneerimiskava kinnitamata.

Norby juhatuse liikme Vadim Šabarovi sõnul oli kohtu otsus üllatav, kuna valdav enamus kreeditore, kelle nõuded moodustavad summaarselt 95% kõigist nõuetest, andsid saneerimiskavale kirjalikult oma heakskiidu.

Rahvusvahelise praktika kohaselt selline kreditoorite üksmeelne konsensus peakski olema peamiseks määravaks teguriks saneerimiskava vastuvõtmisel, teatas Šabarov. Seetõttu otsustas Norby esitada apellatsioonikaebuse Ringkonnakohtusse.

Üheaegselt saneerimisprotsessiga on käimas ka Norbyle kuuluvate andmeside ja IP-kõneside äriüksuste müük Linxtelecom Estoniale. Vastav ostu-müügileping kirjutati ettevõtete poolt alla juuni alguses.

Nii Norby kui Linxtelecomi esindajad kinnitasid, et kohtu otsus saneerimiskava osas ei mõjuta alustatud käitise omandamise protsessi ja mõlemad ettevõtted liiguvad edasi vastavalt kokkulepitule. "Kahe telekommunikatsiooniettevõtte operatsioonide ühendamine toob kaasa olulise positiivse sünergia. Norby Telecomi kliendid saavad osa nii Linxtelecomi rahvusvahelise võrgu võimalustest kui ka 24h klienditoe eelistest," märkis Linxtelecomi Baltimaade juht Erki Urva.

Norby on Guido Sammelselja suuromanduses telekommunikatsiooniettevõte, mis pakub äriklientidele andme- ja kõnesideteenuseid Eestis, Lätis ja Leedus. Sammelselja üle käib praegu Harju maakohtus pankrotiprotsess.

Linxtelecom on rahvusvaheline telekommunikatsiooniettevõte peakorteriga Amsterdamis ja esindustega Ida-Euroopas ja Venemaal. Ettevõte annab kaheksas riigis tööd 120 inimesele. Linxtelecomile kuuluvad suure võimsusega veealused fiiberoptilised sidekaablid Tallinnast Helsingisse ja Stockholmi, mille kaudu toimub üle poole Eesti andmeside välisliiklusest. Tallinnas paikneb ka modernne juhtimiskeskus, milles toimub kogu Linxtelecomi rahvusvahelise võrgu haldus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755