1. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype’i loojate TV projekt kukkus läbi

Skype’i loojate Niklas Zennströmi ja Janus Friisi 2007. aastal käivitatud projekt Joost, mille algidee oli vahendada tarbijaile üle interneti tasuta teleprogramme, on läbi kukkunud – tegevjuht Mike Volpi lahkub ja osa töötajaid koondatakse, kirjutas Financial Times.

Selle asemel, et pakkuda tarbijaile online video teenust hakkab Joost pakkuma hoopis meediafirmadele videotehnoloogiat ning keskendub Londonile ja New Yorgile, kirjutab leht. 2007. a Ciscost tulnud Mike Volpi lahkub Joosti tegevjuhi kohalt, kuid jätkab nõukogu esimehena.

„Praeguses raskes majandusolukorras on olnud järjest raskem tegutseda sõltumatu, reklaamist rahastatud online video platvormina,“ ütles Volpi.

Joost ei leidnud tarbijate seas head vastuvõttu ning ka suurimad sisutootjad ei tulnud projektiga kaasa, eelistades käivitada oma teenused. 2007. a lõpus hakkasid News Corp ja NBC Universal testima tasuta veebilehekülge Hulu, millest on tänaseks saanud populaarne koht täispikkade show-programmide vaatamiseks, kirjutas FT.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755