6. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung näitab musklit

Kui maailma suuruselt teine kiibitootja Samsungi teatas, et teise kvartali ärikasum hüppas eelmise kvartaliga võrreldes rohkem kui viis korda, kargas ka aktsia hind täna rohkem kui viimase aasta tippu.

Samsungi aktsia hind tõusis täna Lõuna-Koreas 5,5% ehk 634000 wonini, mis on kõrgeim tase alates eelmise aasta esimesest juulist. Samsung teatas, et teise kvartali ärikasum jääb vahemikku 2,2-2,6 triljonit woni. Taoline finantsviide peegeldab pooljuhtide ja vedelkristall-ekraanide hindade tõusu, kirjutas Bloomberg. Samsungi turuväärtus on sellel aastal kerkinud 41%.

"Numbrid näivad olevat oluliselt suuremad, kui turg ootab," kommenteeris Meritz Securities'e analüütik Lee Sun Tae. "Samsungi turuosa on raskel ajal tõusnud ja see viib kontserni paremale turupositsioonile," lisas ta.

Samsung avaldab oma teise kvartali tulemused 24. juulil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755