14. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enteri suhtes algatati pankrotimenetlus, ML Arvutid saneerimisel

Aivar Paalbergi suurosalusega digikaupade jaemüügiketi Enter ITMarketi suhtes algatas Harju maakohus pankrotimenetluse, ML Arvutite suhtes aga saneerimismenetluse.

Harju maakohtu kohtuniku Maie Seppo sekretär Kadri Lember kinnitas, et Enter oli ise teinud pankroti algatamise avalduse ning 3. septembriks on määratud ka esimene istung.

Ml Arvutid peavad saneerimiskava esitama augusti lõpuks. Aivar Paalberg lubas põhjalikuma kommentaari anda homme, märkides, et see uudis on ka temale vaid paar tundi vana ning ta tahab pankrotihalduriga olukorra läbi arutada. "Pankrot võib ju lõppeda millega iganes," jäi ta napisõnaliseks.

Enteril (10,6 mln kr) ja ML Arvutitel (6,4 mln kr) on kahe peale 17 miljoni kroonine maksuvõlg. Enter ja ka Enteri tütarfirma, Apple’i kaupa müüv IDream on mitu kauplust üle Eesti sulgenud.

Kui eelmisel aastal andis Gild Enterile 15 miljoni krooni suuruse laenu, millel oli krõbe intress (30%) ja tagasimakseaeg selle aasta juuli algul, siis näib, et jaeketi arengus oodatud hüpet paremuse poole toimunud. GILD Bankersi partner ja GILD Arbitrage`i fondijuht Tõnno Vähk ütles toona Gildi investeeringut kommenteerides, et Enter on valinud vettpidava jaemüügi strateegia, mille edu on tõestatud teistel turgudel ja ka ettevõtte seniste tulemustega.

Suletud Enteri kauplus Ülemiste keskuses

Tegelikkus näib praegu tõestavat vastupidist, näiteks Rakvere Põhjakeskuses on Enteri kaupluse uksed suletud, kuid kaup on kaupluses veel sees, sest Põhjakeskus tahab Enterilt võlga kätte saada. Olukorra lahendamiseks on kohal käinud ka politsei, sest Enter tahtis kaupa ära viia. Kuigi keskusel on leping Enteriga, ei olnud kogu kaup Enteri oma ja et välja selgitada, kelle mis täpselt kuulub, kutsuti politsei kohale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755