14. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venelased võtavad Facebooki aktsiad töötajailt üle

Vene fond Digital Sky Technologies (DST) tegi Facebooki töötajate lihtaktsiatele ülevõtupakkumise, mis on turu keskmisest hinnatasemest kõrgem, vahendas Lenta.

Juri Milneri, Grigori Fingeri ja Ališer Usmanovi kontrollitav DST omandas tänavu mais 200 miljoni dollariga 1,96% Facebooki eelisaktsiatest, hinnates kogu eelisaktsiate paki 10 miljardile dollarile. Juba siis teatas DST kavatsusest osta töötajatelt neile kuuluvad lihtaktsiad 100 miljoni dollari eest.

Nagu teatas Reuters, ulatub DST praegu pakutud hind 14,77 dollarini aktsia kohta. Kogu Facebooki aktsiapakki hinnatakse seega 6,5 miljardile dollarile. DST kinnitas kavatsust osta Facebooki aktsiaid 100 miljoni dollari eest. Fondi pakkumine kehtib augustini.

Analüütikute sõnul maksavad Facebooki aktsiad järelturul keskmiselt 10-10,5 dollarit tükist. Kui Facebooki töötajad oma aktsiad müüvad, kasvab DST osalus sotsiaalses võrgustikus 3,5%ni.

Facebooki kasutab 200 miljonit inimest. 2007. aastal ostis Microsoft 1,6% Facebooki aktsiatest ja maksis selle eest 240 miljonit dollarit, hinnates võrgustiku väärtuseks 15 miljardit dollarit.

DST on investeerinud mitmetesse internetiettevõtetesse Venemaal ja Ida-Euroopas, sealhulgas mail.ru, odnoklassniki.ru ja vkontakte.ru haldajaisse. Teada on, et DST investeerib veebiportaalidesse, mille kasutajate arv küündib 350 miljonini ning mis on omas valdkonnas ka turuliidrid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755