Estravel: roogi arvuti puhtaks, kui sisened Saudi-Araabiasse

Saudi-Araabiasse reisijatel kontrollitakse
piiril sülearvuti ja mobiiltelefoni sisu, ega seal pole sündsusetuid pilte või
piraattarkvara.

Tegemist ei ole küll ametliku ja avaliku teabega, kuid väidetavalt kontrollitakse kõigi sissesõitjate elektroonilisi vidinaid, teatas Estravel ning viitas info allikana usaldusväärsele partnerile.

Saudi-Araabia riiki huvitab, kas reisijate elektroonilised seadmed sisaldavad piraattarkvara või alastusele viitavat pildi- või filmimaterjali. "Alastuse termin on küll lahti seletamata, aga teades natuke sealse kultuuri tagamaid, siis võib ilmselt ka meie jaoks üsnagi süütu pilt selleks kvalifitseeruda," märkis Estravel.

Kontrollitavate seadmete hulka kuuluvad mobiiltelefonid, välised kõvakettad, sülearvutid, kõikvõimalikud i-vidinad (iPod, iTouch), MP3-mängijad jms. Väidetevalt ühendatakse kontrollitava vidina külge spetsiaalne USB-seade, mis skaneerib videod ja pildid ning kopeerib need kõik n-ö peaarvutisse.

Kõik seadmed, mis sisaldavad alastusele viitavaid pilte ja videosid ning piraattarkvara, konfiskeeritakse kohe. Trahve ei määrata, aga isik, kes keeldub kontrolli läbimast, lubatakse vangi panna. Lisaks satub ta nn musta nimekirja ning edaspidi ei pruugi ta enam Saudi-Araabiasse pääseda.

Väidetavalt teostatakse sellist kontrolli juba Dammami ja Jeddahi lennujaamades.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara