20. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia Balti tarkvaraarendajate TOPis 3. kohal

Webmedia Grupp saavutas värskes Balti riikide tarkvaraarendusettevõtete edetabelis kolmanda koha, kinnitades samas oma Eesti suurima tarkvaraarendaja positsiooni.

Leedu investeerimispanga Prime Investment koostatud analüüsis tuuakse välja, et Webmedia eelmise aasta tarkvaraarenduse käive 209 miljonit krooni oli oluliselt suurem, kui ühelgi teisel Eesti tarkvarafirmal. Ka käibe kasvult (40,2%) ja töötajate arvult (310) on Webmedia näitajad Eesti parimad ning Balti riikide arvestuses mõlemas kategoorias kolmandal kohal.

Baltimaade esikümnesse mahtusid Eesti ettevõtetest veel Microlink (4. koht, tarkvaraarenduse käive 195 miljonit krooni, kasv 9,9%) ja Helmes (9. koht, tarkvaraarenduse käive 94 miljonit krooni, kasv -1,2%).

Prime Investment märgib, et Webmedia on näidanud muljetavaldavat kasvu ning jätkab tooteportfelli laiendamist tegutsedes nüüd ka dokumendihalduse, ärianalüüsi ja application managementi valdkonnas. Lisaks investeerib Webmedia geograafilisse laienemisse Ida-Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas, kirjutatakse raportis.

Webmedia on rahvusvaheline tarkvaraarendusettevõte, kus täna töötab üle 350 inimese ning millel on kontorid viies riigis. Eestis rohkem kui 220 inimesele tööd andev AS Webmedia on Eesti suurim tarkvaraarendusettevõte, millel on kontorid Tallinnas, Tartus ja Narvas.

Leedu investeerimispank Prime Investment on Baltimaade IT-ettevõtete edetabelit koostatud alates 2001. aastast. Tabeli koostamise aluseks on ettevõttesiseselt arendatud IT teenustest ning efektiivsuse kasvult saadavad äritulud. Tabeli koostamisel ei ole arvestatud riistvara müüki või mujal arendatud tarkvara distributsiooni ja muud sellist tegevust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755