21. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis hakatakse tootma uudset parkimistehnoloogiat

Eestis hakatakse tootma uudset parkimistehnoloogiat, millega saab elektrooniliselt juhitavate paneelide abil autosid liigutada, et parkimisruumi otstarbekamalt kasutada.

Elektroonilised paneelid liigutavad auto ise vabale parkimiskohale, mistõttu ei pea inimene enam koha leidmisega vaeva nägema, vahendavad ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".

Süsteemi leiutas ja patendeeris vene ärimees Sergei Lvov, kes täna hommikul demonstreeris võimalikele välisinvestoritele süsteemi toimimist mudeli abil.

Lvovi sõnul käivad juba läbirääkimised Moskvaga, mis on huvitatud kolme tuhande parkimiskoha ostmisest. "See parkimissüsteem on ilmselt unikaalne, sest see võimaldab kahekordistada igasuguse parkla või garaaži kohtade arvu ilma tema pinda suurendamata," selgitas Lvov.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755