21. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiliviirus näitab uut taset

Telefonide vahel spämm-SMSiga leviv ussviirus loob uued sidevõimalused, mis võib olla märgiks mobiili-botnetide saabumisest.

Viirus Sexy Space on varasema Sexy View edasiarendus ja ründab operatsioonisüsteemi Symbian S60 kasutavaid aparaate, kirjutas IDG News Service. Praktikas tähendab see eelkõige Nokia telefone (Nokia on Symbiani omanik).

Sexy View ilmus algselt välja Hiinas. Nakatatud telefon asub kõigile omaniku kontaktidele saatma SMSe lingiga veebisaidile. Sellele klikkides kutsutakse üles installeerima programmi, lubades pornograafilist sisu. Kui seda tehakse, on edaspidi võimalik varastada kasutaja ja võrguandmeid.

Eksperdid on pidanud tuliseid diskussioone, kas Sexy Space võib olla botneti aluseks. Igatahes kui mobiiltelefonid toimivad üha enam minikompuutrina, on nende sihikule võtmine pahavara loojate poolt üha tõenäolisem. Botnet on häkitud arvutite võrgustik, mida saab kasutada spämmimiseks, veebisaite ummistades nende mahakukutamiseks või andmete varguseks.

Sexy Space on senistel andmetel enim ilmnenud Hiinas ja Saudi Araabias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755