22. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq ägab edasi

Tallinnas tegevust koomale tõmbav Elcoteq näitas ka teises kvartalis nõrka edenemist - nii käive kui kasum olid mullusega võrreldes oluliselt kehvemad.

Elektroonikakomponente tootva Elcoteqi teise kvartali käive küündis 436 miljoni euroni, mis tähistab eelmise aastaga võrreldes 52%list kukkumist. Ärikahjumiks näidati 11,5 miljonit eurot ja puhaskahjumiks 21,8 miljonit eurot. Mullu teeniti 0,6 miljonit eurot ärikasumit ja 12,8 miljonit eurot puhaskahjumit.

Eelmisel kuul tulnud teate kohaselt sõlmisid Ericsson ja Elcoteq kokkuleppe, mille järgi Elcoteq müüb 30 miljoni euro eest suure osa oma Tallinna tootmisest Ericssonile.

Täna teatas Hiinas noteeritud Shenzhen Great Wall Kaifa Technology, et ostab vähemalt 30% Elcoteqist.

Elcoteqi aktsia on täna Helsingis 11% kõrgemale hüpanud ja kaupleb nüüd 0,93 eurol.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755