13. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare linna veebikaamerat kasutatakse ka piilumiseks

Kuressaares aastaid tagasi turismi propageerimiseks ja linna tutvustamiseks üles seatud veebikaamera on väga populaarne, kuna aga linna kodulehelt saab kaamerat igaüks vabalt suunata, kasutatakse seda paraku mõnikord ka piilukaamerana.

Kuressaare linnavalitsuse infotehnoloogia nõunik Anu Tanila rääkis "Aktuaalsele kaamerale", et päevas vaatab kaamera pilt üle 10 000 inimese paljudest riikidest, näiteks ka Saksamaalt, Itaaliast ja Austraaliast, edastas ERR Uudised.

Lisaks arvutile näeb veebikaamera pilti ka telerist Starmani Kuressaare kaablivõrgust ja oluliselt suurema resolutsiooniga.

Teleriekraanile on väidetavalt jõudnud mitmed oma toas napis riietuses ringi liikuvad inimesed.

"Siin on kindlasti tegemist isikuandmete kaitse seaduse regulatsiooni rikkumisega," ütles Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik ja lisas, et andmekaitse inspektsioonile tuleb sellistest asjadest teada anda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755