24. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: internetifirmadel kohustus sulgeda ebaseaduslikud online-kasiinod

Hasartmänguseaduse veel mittekehtiv säte kohustab internetiteenuse pakkujaid takistama juurdepääsu sidevahendi vahendusel pakutavale ebaseaduslikule kaughasartmängule, ütles rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna peaspetsialist Sören Meius

"Seega ei ole teenusepakkujatel kohustust teha midagi enne, kui nad on teada saanud, et tegemist on ebaseadusliku hasartmänguga," rääkis Meius, viidates uuest aastast kehtima hakkavale hasartmängumaksuseadusele.

Tehniliselt on see tema sõnul plaanis korraldada nii, et maksu- ja tolliamet, kes teostab hasartmängude üle järelevalvet, annab teenusepakkujatele avastatud ebaseaduslike hasartmängukorraldajate identifitseerimiseks vajaliku teabe ning internetiteenuse pakkujad peaksid nendele ligipääsu piirama.

Samas on Meiuse sõnul rahandusministeeriumi poole pöördunud Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, paludes nimetatud sätet veel enne selle jõustumist muuta. "Rahandusministeerium on saatnud neile omapoolse muudatusettepaneku, kuid pole käesolevaks hetkeks veel tagasisidet saanud. Ettepaneku sisuks oli olemasoleva sätte täpsustamine, nimelt sisaldab see ka võimalust, et juhul kui internetiteenuse pakkuja avastab ise ebaseadusliku kaugharastmängu, siis ta peaks ise olukorda hindama. Ilmselt oleks halduskoormus tõepoolest väiksem kui teenusepakkujad ise selliseid hinnanguid andma ei peaks ning lähtuksid maksu- ja tolliameti haldusaktidest," selgitas ta. Meius märkis, et teatud kodulehtede piiramine on vaid üks võimalustest ebaseaduslikke hasartmänge takistada, et lisaks jõustuvad uuest aastast ka sätted maksete teostamise piiramiseks ning piirangud reklaamile. "Uuest aastast on kõikidel hasartmängukorraldajatel võimalik oma tegevus legaliseerida, mis koos soodsa maksumääraga peaks rikkumiste arvu vähendama. Mängijate karistamist ette ei nähta," sõnas ta.

Regulatsiooni eesmärgiks on Meiuse sõnul tagada, et interneti hasartmängud oleksid korraldatud võrdsetel alustel ja seadusandja kehtestatud tingimustele vastavalt legaalsed korraldajad ei peaks konkureerima illegaalsetega.

mis on misKaughasartmäng

Hasartmängude korraldamise viis, kus mängu tulemus selgitatakse elektroonilisel seadmel ja mängija saab mängus osaleda elektroonilise sidevahendi, sealhulgas telefoni, Interneti ja ringhäälingu vahendusel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755