31. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene programmeerijad nõuavad Medvedevilt soodustust

Venemaa tarkvaraarendajad kirjutasid president Dmitri Medvedevile kirja, milles paluvad võimalust arutada oma majandusharu toetamist, eelkõige aga maksude pehmendamist.

Kui muutusi ei tule, läheb tarkvaraäri üle palgaskeemidele, hiljem viib aga tootmise raja taha, kirjutas Kommersant.

Tarkvaraarendajate pöördumisele kirjutasid alla Russofti president Valentin Makarov ja suuremate IT-ettevõtete juhid, mille seas olid ABBYY, Kasperski Laboratoorium, Luxoft ning teised.

Enim häirib tarkvaraarendajaid riigieelarvevälistele kindlustusmaksetele laiendatav sotsiaalmaks, mis tõuseb 2011. aastal praeguselt 26%-lt 34%ni.

Venemaal moodustavad kulud keskmiselt 13% toodangu omahinnast, kuid tarkvaraarenduses on kulude osakaal 80% omahinnast. Kui soodustusi ei tule, suurenevad arendajate kulud 50-80% võrra.

Kui riigiga kokku leppida ei õnnestu, soodustab maksutõus palgaskeemide levikut. Venemaa tarkvaratööstuses tähendab see aastal 2012 skeemitamist 300 miljoni dollariga. Praegu on skeemidesse haaratud umbes 100 miljonit dollarit IT-sektori palgaraha.

Vene tarkvaratööstus võib kolida Hiinasse, Soome või Malaisiasse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755