4. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aastal 2011 nutitelefone rohkem kui lauaarvuteid

2011. aasta lõpuks müüakse üle maailma nutitelefone rohkem kui lauarvuteid. Analüütikute hinnangul jõuavad mõlema toote müüginumbrid selleks ajaks 400 miljonini aastas.

Nutitelefonide müüginumbrid kasvavad, tavalisi mobiile müüakse aga üha vähem. Sellest võidavad ekspertide sõnul kõige enam ettevõtted nagu Apple, Dell, Acer ja Microsoft, kirjutas PCWorld.

2009. aasta teises kvartalis müüdi üle maailma kokku 286,1 miljonit mobiiltelefoni, mis on võrreldes 2008. aasta teise kvartaliga 6,1-protsendiline vähenemine. Nutitelefone müüdi aga üle 40 miljoni, mis on 27-protsendiline kasv võrreldes eelmise aastaga, seega on tegemist kõige kiiremini kasvava mobiilseadmete turu segmendiga.

"Nutitelefonid on tootjatele parimaks võimaluseks. Tegemist on kiiresti kasvava turuosaga, mis on kõige vastupidavam üleüldisele mobiilide turul toimuvale hinnalangusele,“ ütles tehnoloogiauuringute firma Gartner teadusdirektor Carolina Milanesi.

Analüütikute hinnangul on hetkel parimas seisus Apple ja tema juba sissetöötatud ja tarbijate poolt omaks võetud iPhone’i nutitelefoni strateegia, millele pidevalt lisatakse uuendusi ja mida toetab Apple’i iTunes’i keskkond. Praeguse mobiilituru liidri Nokia suhtes on eksperdid pigem pessimistlikud, samas hinnatakse kõrgelt Research in Motioni Blackberry potentsiaali.

Viimaste nädalate jooksul ühendas Asus oma jõud Taiwani ettevõttega Chunghwa Telecom, et alustada Windows Mobile’i nutitelefoni Nuvifone M20 müüki. Järgmisel kuul peaks müügile jõudma ka Delli nutitelefon. Ka Acer plaanib septembris turule tuua kolm uut nutitelefoni, millest kaks on majanduslanguse foonil muudest nutitelefonidest soodsama hinnaga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755