8. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telekomid plaanivad Briti tütarfirmad liita

Deutsche Telekom ja France Telecom plaanivad liita oma Suurbritannia mobiilsidega tegelevad tütarfirmad. Koos oleks ettevõtete käive Ühendkuningriigis 9,4 miljardit eurot (147,1 miljardit krooni), vahendab Bloomberg.

Deutsche Telekomi tütarfirma T-Mobile UK ja France Telecomi Orange alustasid eksklusiivseid kõnelusi, mille käigus loodetakse oktoobri lõpuks jõuda kokkuleppeni. 50:50 ühisfirma annaks võrgu ülalpidamiskuludelt, turunduselt ja administratiivkulude pealt enam kui neli miljardit eurot kulude kokkuhoidu.

Ühisettevõttel oleks 28,4 miljonit kasutajat, mis moodustavad 37 protsenti Suurbritannia turust.

France Telecomi aktsia hind tõusis Pariisis kaks protsenti, 18,48 eurole. Deutsche Telekomi aktsia tõusis Frankfurdis kaks protsenti, 9,64 eurole.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755