17. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eBay hädad Skype`iga jätkuvad

Üle interneti helistamist võimaldava Skype’i asutajatele – rootslasele Niklas Zennströmile ja taanlasele Janus Friisile kuuluv firma esitas eile USA kohtusse hagi eBay ning grupi investorite vastu, kes Skype’i internetioksjonite firmalt ära tahavad osta.

Zennströmi ja Friisi hagi aluseks on väidetav autorõiguste rikkumine – tüli keskmes on nn p2p tehnoloogia, mis kuulub Zennströmi ja Friisi uuele firmale Joltid ning millele on ühtlasi üles ehitatud Skype’i tarkvara.

Joltid lõpetas Skype’i litsentsi selle tarkvara kasutamiseks tänavu märtsis ning seni on vägikaikavedu selle otsuse üle toimunud Briti kohtus. Eile esitas Joltid hagi ka USA kohtusse, nõudes kohtukeeldu tehnoloogi kasutamisele ning kompensatsiooni. Hagi järgi kaotab Joltid autoriõiguse rikkumisest iga päevaga 75 miljonit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

eBay „tormiline suhe“ Skype’iga jätkub, tõdeb leht.

Friis ja Zennström lahkusid Skype’ist 2007. aastal, kaks aastat pärast seda, kui eBay Skype’i 3,1 miljardi dollariga ostis.

Kohtuvaidlused tehnoloogia üle varjutavad eBay plaani Skype 2 miljardi dollariga ära müüa – hiljuti teatasid ostusoovist investeerimisfirma Silver Lake, riskikapitalifirmad Index Ventures ja Andreessen Horowitzs ning Kanada pensionifond. Ka kõigi nende vastu on esitatud hagi – Zennström ja Friis väidavad, et ostutehingu üle läbirääkimisi pidades olid nad autoriõiguste rikkumisest teadlikud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755