6. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti juhi teismeline poeg jälgib, et Windows 7 tuleks Vistast parem

Microsofti tegevjuht Steve Ballmer tunnistas, et ettevõte sai operatsioonisüsteemi Vista esialgsest tagasisidest vale ettekujutuse ja ei korda seda viga Windows 7 puhul, kirjutab Bloomberg.

Ballmer lõi arvutifirmadelt tagasiside kogumiseks süsteemi ning ta jälgib isiklikult klientide tagasisidet, kelle hulka kuulub ka tema 14-aastane poeg. Kõik selleks, et Windows 7 töötaks. Esimesed kasutajad, kelle hulka kuuluvad Continental Airlines, Starwood Hotels Resorts ning Miami linn, kinnitavad, et nad on tarkvaraga väga rahul.

„Tagasiside testide kohta on hea, aga see oli hea ka Vista puhul,“ lausus Ballmer eelmisel nädalal antud intervjuus. „Ma olen optimistlik, aga eks elu näitab,“ lausus ta.

Ballmer lisas, et tema karmimaiks kriitikuks on 14 aastane poeg, kes aitas leida vigu tarkvaras. Ta pani Windows 7 varajased versioonid poja sülearvutisse juba 18 kuud tagasi, „ilmselt tunduvalt varem, kui võiks,“ lisas ta.

Ballmer vajab võitjat väga. Microsofti aktsia hind on alates tema asumisest tegevjuhi kohale 2000. aastal langenud 54 protsenti. Suurem osa eelmisest aastast juhib ta Windowsi üksust ise ning Windows 7 peaks olema toode, mis taastab investorite usalduse pärast seda, kui ettevõtted ja jaekliendid on tõrjunud Vistat.

Maaklerfirma ISI Group analüüsi kohaselt kavatseb 80 protsenti ettevõtetest vahetada tarkvara välja kahe aasta jooksul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755