10. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudse tehnoloogiaga jäätmefirma sihib Saaremaa turgu

Jäätmefirma Adelan Prügiveod on valmis pakkuma Saaremaal konkureerivat prügiveoteenust uudse tehnoloogiaga Molok, kui leiab piisaval hulgal kliente, kelle tarbeks on mõtet oma tehnika saarele tuua.

Uus tehnoloogia kujutab endast suurt metallmahutit, mis suures osas on süvistatud maasse. Mahutisse on paigaldatud spetsiaalsest materjalist kott, mis täitumise järel tõstuki abil prügiveokisse tühjendatakse. Uue süsteemi eeliseks võib lugeda nii head väljanägemist kui kokkuhoidu tänu väiksemale transpordikulule, kirjutas Meie Maa.

Kuressaare Pikk 60 korteriühistu juhatuse esimees Marek Schapel rääkis Meie Maale, et Molokit juba kasutavate linnade kogemus kinnitab prügiveo odavnemist.

Kuressaares korraldatud jäätmeveo ainuõigust omava OÜ Prügimees juhataja Riivo Asuja nentis, et Molok-süsteemil on omad plussid kindlasti, aga ka miinused. “Kotid kipuvad katki minema ja nende põhja kogunevad biojäätmed, sealt juba need putukad, kes lõpuks on jälle praami peal. Ka ei näe konteineri tühjendamisel, kas seal on õiged või valed asjad sees,” rääkis Asuja. “Mingil hetkel oleme ehk valmis sellega tegelema, aga see nõuab ka eraldi tehnikat, mis tähendab päris suuri investeeringuid, milleks me valmis ei ole,” lisas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755