11. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tudengid kavatsevad oma satelliidi kosmosesse saata

Eesti üliõpilased kavatsevad Moskva ülikoolis toimuval teadusfestivalil saata kosmosesse oma satelliit.

Ettevõtmise õnnestumise korral võib sellest kooruda välja oluline läbimurre planeetidevahelistes reisides, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kahe aasta pärast valmistuvad tudengid katsetama traatidest purje, mis võib anda kosmosesõidukile 50 kilomeetrini sekundis ulatuva kiiruse.

"Satelliidil on elektronkahur, mis pidevalt viskab elektrone satellidilt minema. Need traadid on kõik positiivselt laetud, ning kuna ka päikesetuul on positiivne, siis need positiivsed laengud tõukuvad ning satelliit läheb edasi," selgitas Eesti tudengisatelliidi programmi esindaja Katrin Tuude.

Tartu Ülikooli loodusteaduskonna õppeprodekaan Mart Noorma sõnul on inimesed satelliitprojektist väga huvitatud: "Ma olen siin Vene noortega rääkinud ja nad on meie projektile väga entusiastlikult kaasa mõelnud."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755