15. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Kotka: IT pole valge laev

Ehkki IT-sektorit promotakse igast asendist, sellest Eesti majanduskasvu „valget laeva“ ei saa, selleks on sektor liiga pisike, rääkis Pärnu Juhtimiskonverentsil Webmedia juhatuse esimees ning Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juht Taavi Kotka.

Selleks, et rääkida ITst kui valgest laevast, peaks olema sektori eksport aastas 30 või 60 miljardit praeguse ühe asemel. IT ei saa üksi ekspordiga välja minna, IT on tugifunktsioon, mis vajab partnerit ehk tellijat, kes tahaks oma tootega samuti Eestist välja minna. Ainult innovatiivne ärimudel ja innovatiivne IT lahendus koos võib olla lahenduseks. "Me ei saa teha midagi lahedat ja müüa see seejärel välismaale. Ka vastupidi pole võimalik - eksport pole võimalik ilma hea IT lahenduseta. Väljapoole tuleb minna koos ja kulusid jagades," rõhutas Kotka.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755