16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endel Palla paneb Telekomi raha Leedu TEOsse

Osa Eesti Telekomi aktsiamüügist teenitavast rahast investeerin ilmselt Leedu TEOsse, ütles telekomi väikeaktsionär, ASi Harju Elekter nõukogu esimees Endel Palla.

"Kui palju Telekomi müügirahast börsile tagasi läheb, raske öelda. Enamus kindlasti," lisas ta. "Leedu telekomi säilitan ja ostan juurdegi. Nii et osa Eesti Telekomi rahast võib minna Leedu telekomi," rääkis ta.

Palla sõnul polnud ta Eesti Telekomi börsilt lahkumisega rahul. "Aga muud ei jäänud üle. Mina oleks kindlasti olnud edasi Eesti Telekomi investor, kui poleks sundülevõtmist olnud," kinnitas ta.

"Usun, et Eesti Telekomi aktsia hind oleks tulevikus kasvanud. Nad lihtsalt sattusid maailma majanduse auku ning rootslased kasutasid Eesti riigi rahavajaduse ära – saan neist aru," lisas Palla.

Eesti Telekom ei jõudnud Palla kinnitusel tal heaks investeeringuks saada. "Ostetud sai suhteliselt kallilt ning mul ei tekkinud isegi müügikasumit. Dividende on nad aastate jooksul muidugi maksnud – ma pole kokku liitnud –, aga müügihinda ei saanud tagasi," selgitas ta.

Palla avaldas kahetsust, et Tallinna börsile pole aastaid midagi eriti juurde tulnud. "Päris kõhnaks on börs jäänud, muutunud kahjuks mängubörsiks," sõnas ta.

Endel Pallale kuulus eraisikuna 30 000 Eesti Telekomi aktsiat, mille eest ta teenis aktsiaid TeliaSonerale müües ligi kolm miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755