Kalm: muudan Eesti suurimaks internetiriigiks Euroopas

Tänasel Eesti Telekomi
online-pressikonverentsil ütles ettevõtte juhatuse esimees Valdo Kalm,
et tema eesmärk on viia Eesti suurima interneti kasutusega riigiks Euroopas. Ehk
saavutada vähemalt 80protsendine interneti kasutajaskond.

"Praeguste plaanide järgi jätkan Telekomi juhina ja motivatsioonina võin välja tuua infoühiskonna edasiarenduse, soovides Eesti viia ühe kõige suurema internetikasutusega riigiks Euroopas,“ vastas Kalm küsimusele, kas ta plaanib jätkata Eesti Telekomi juhina ja mis võiks teda motiveerida jätkama.

Kalmu sõnul on Eestis praegu kuni 75aastaste seas umbes 70% internetikasutajaid, Soomes on 80%. „Skandinaavia maad juhivad Euroopas. 80% on realistlik ja see on ka Euroopa tipp praegu,“ uskus ta. Tema sõnul võiks see kolme aastaga saavutatav olla.

Miks selle eesmärgi saavutamine hea on? Kalm tõi välja kaks asja. „Tõestusi on ju päris palju, võtame kas või e-hääletuse, mis annab suure mugavuse ja vabaduse. Kui vaatame riigi seisukohalt, siis on väga suurepärane, kui inimesed osalevad demokraatias rohkem, nagu see viimane e-hääletus näitas,“ rääkis Kalm.

Teine põhjus, mis ei ole tema sõnul aga vähem tähtis, on see, et hea ligipääs internetile ning suurem kasutajate hulk muudab teatud ärimudelid palju efektiivsemaks. „Kas või riigiga asjaajamise, mis on ka üks eesmärk, et üha rohkem ja rohkem rakendusi kasutades saab riik kodanikule lähemale tulla, näiteks e-maksuameti kaudu,“ rääkis ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara