Linnar Viik ja Valdo Kalm: ITs pole suuri muutusi näha

Kuue aasta pärast pole maailmas kasutusel
tänastest väga erinevaid tehnoloogiaid, tunnistasid tänasel IT-seminaril Eesti
Telekomi juht Valdo Kalm ja visionäär Linnar Viik.

"Meil on palju võimalik ära kasutada neid baastehnoloogiaid, kus kasutajaskond on juba olemas ja kasvab. Aga midagi uut ja põhjapanevat me ei näe," sõnas Kalm. "Suhtlemine teeb meid õnnelikuks. Loodan, et see vajadus suureneb," lisas ta.

Kalm märkis, et maa, tule, vee ja õhu kõrval peetakse tehnoloogiat juba viiendaks elemendiks. "See on muidugi muusika meie kõrvadele," sõnas ta äsja konverentsil "Visioonist lahendusteni" esinedes.

Aastal 2015 ei räägi me sellest, kui palju on mobiile või internetikasutajaid. Olulisem on see, mis teenuseid me internetis kasutame, rääkis Kalm. Aastal 2015 osaleb 70% inimestest valimistel m- või e-teel ja see teeb südame soojaks, lisas ta.

Linnar Viigi ütlusel on interneti kasutajate arv aastaks 2015 kahekordistunud, eelkõige arenguriikide arvel. Kas maailm sellest ka õnnelikumaks muutub, see on eelkõige Aasia nägu, lisas ta.

Mind paneb muretsema, et IT alusteadustes ja -uuringutes ei näe me ühtegi uut platvormi, mis hakkaks õilmitsema lähema viie aasta jooksul ning tooks maailma suurima majanduse USA kriisist välja, rääkis Viik.

"Visioonist lahendusteni" on pikkade traditsioonidega konverents, mis toimub 11. korda. Varem Tartus ja Pärnus aset leidnud konverents toimub tänavu esmakordselt Tallinnas. Konverentsil esinesid teiste seas Microsofti Eesti esinduse juht Rain Laane, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu president Taavi Kotka, Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus Infoturbeintsidentide käsitlemise osakonna juht Hillar Aarelaid, MicroLinki arendusjuht Märt Ridala ja TTÜ õppejõud Avo Ots.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara