10. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Madis Võõras: Eesti eesmärk pole inimene kosmosesse saata

Täna allkirjad saava Eesti ja Euroopa Kosmoseagentuuri koostöölepingu eesmärk pole eestlane kosmosesse saata, ütles EASi innovatsioonidivisjoni nõunik Madis Võõras.

"Üldiselt ei ole see ka enam suurte kosmoseriikide eesmärk, sest robotid teevad kosmoses oluliselt tõhusamat tööd," rääkis Võõras Vikerraadio hommikuintervjuus. Tema sõnul on senised katsed näidanud, et kosmos on inimesele äärmiselt ebasobiv keskkond. "Kosmos ei mõju inimesele hästi, tema lihased kaotavad toonuse," selgitas Võõras.

Eesti ja Euroopa kosmoseagentuur (ESA) kirjutavad täna alla Euroopa koostööriigi lepingule, selle alusel hakatakse ettevalmistama Eesti ettevõtete ning teadus- ja haridusasutuste koostööprojekte kosmosetehnoloogiate ja nende maapealsete rakenduste kasutamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755