11. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP: värviliselt prinditakse harvem, aga korraga rohkem lehti

Mustvalgelt prinditakse sagedamini, kuid korraga vähem lehekülgi, seevastu värviliselt harvem, ent korraga rohkem, selgus Hewlett-Packardi uuringust.

Hiljuti seitsmes riigis läbi viidud uuring püüdis mõista, kuidas ettevõtted printerit kasutavad: millal ja miks prinditakse, kuna pööratakse tähelepanu paberile ning mis põhjusel prinditakse värviliselt. Küsitlus toimus USAs, Saksamaal, Venemaal, Brasiilias, Hiinas, Tais ning Indias.

Mustvalgelt printimine on oodatult kõige levinum ning seda tingib ennekõike prinditav sisu (näiteks memod) või siis kasutusvaldkond (tekstikavandid, sisedokumendid). Kinnituseks näide Saksamaalt, kus mustvalgelt prinditakse 60 protsendil ning värviliselt 28 protsendil juhtudest.

Samas lehekülgede mahtu võrreldes on vahekord 42 ja 36 protsenti. Seega mustvalgelt prinditakse sagedamini, kuid korraga vähem lehekülgi; värviliselt harvemini, kuid korraga rohkem.

USA puhul hakkas silma, et kasutatakse korraga nii mustvalget kui ka värviprintimist: Ühendriikides prinditust on 32 protsenti segu mustvalgest ning värvilisest. Segaprintimist esineb rohkem kujundatud raportite ning graafika ja joonistega dokumentide puhul – võimalik, et selliseid materjale kasutatakse mõnes riigis rohkem, teatas HP.

Uuringust selgus ka, et kiirelt arenevatel turgudel nagu Venemaa, Brasiilia ja Tai kasutatakse prinditud materjale enda ettevõtte tutvustamiseks keskmisest enam. Saksamaa näitaja oli madalam, kuid 72 protsenti vastanutest teatas seal, et kasutavad prinditud materjale klientidega suhtlemiseks. Prinditud materjalidest 39 protsenti kasutatakse kliendipresentatsioonideks ning turunduseesmärkidel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755