13. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanhanen: Eesti on IKT osas Soomest ees

Eesti on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia arengus oma põhjanaabritest ette jõudnud, ütles Soome peaminister Matti Vanhanen eile Tallinnas Ülemiste Citys asuvat Eesti IKT Demokeskust külastades.

"Vanhaneni kinnitusel on Eesti mitmes valdkonnas, eelkõige info- ja kommunikatsioonitehnoloogia arengus, Soomest ette jõudnud ja koos eestlastega tahetakse mitmeid teenuseid edasi arendada," rääkis Demokeskuse tegevjuht Indrek Vimberg.

"Erilist huvi pakkusid Soome peaministrile ID-kaardi lahendused, sealhulgas e-tervis ja e-hääletamine," kirjeldas ta Eesti ja Soome peaministrite ühiskülastust.

Koostööst Eesti ja Soome vahel annab märku näiteks sel aastal käivitatud vastastikune digiallkirjade tunnustamise projekt, mis tähendab, et nii eestlased kui ka soomlased saavad naaberriigis luua ettevõtteid üle interneti.

Kokku külastas Soome delegatsiooni kooseisus Demokeskust kaheksa väliskülalist. Demokeskust on selle avamisest 2009. aasta alguses külastanud üle 1200 väliskülalise.

Eesti IKT Demokeskuse eesmärgiks on koostöö edendamine infotehnoloogia- ja kommunikatsioonilahenduste tootearenduse, integratsiooni ja ühisturunduse valdkonnas, seda nii avaliku kui ka erasektori lahenduste osas, Eesti IKT ettevõtete turunduse ja müügivõimekuse tõstmine välisturgudel ning liikmetevahelise koostöö motiveerimine osalemiseks rahvusvahelistel ühishangetel.

Demokeskus asub Ülemiste Citys Ustus Aguri nimelises majas. Demokeskuse rajajate hulka kuuluvad MicroLink, Santa Monica Networks, Datel, Microsoft Eesti, Elion, EMT ja Ülemiste City. Tänaseks on keskusega liitunud üle 50 ettevõtte.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755