19. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijakaitse jätkab ELi mobiilituru uurimist

Peatamaks Euroopa Liidu tarbijaile eksitava teabe andmine mobiilside valdkonnas, on liikmesriikide ametivõimud sulgenud 54 ning parandatud 159 teenusepakkuja veebilehte.

29 riiki hõlmanud ELi, Norra ja Islandi ühisoperatsioon sai alguse 2008. aasta suvel, kui kontrolliti kõike mobiiltelefonide tarbeks müüdavat, nagu helinad, taustapildid, logod, mängud ja vestlusteenuste tellimine.

Kontroll algatati sadade kaebuste põhjal, mis sageli pärinesid lapsevanematelt, kes olid saanud suure telefoniarve, kui nende laps oli teadmatult tellinud helina või mõne muu teenuse. Paljud sellised veebisaidid on orienteeritud just noortele.

ELi tarbijakaitsevoliniku Meglena Kuneva sõnul pole kontrollimised sellega lõppenud. "Tulemused näitavad, et üleeuroopaline õiguskaitsealane koostöö võib olla tarbijate jaoks turu puhastamisel väga tulemusrikas," kinnitas ta.

Mobiiltelefoniteenuste turg kasvab, mida näitab ka mobiiltelefonide populaarsus. 2007. aastal müüdi Euroopas mobiilihelinaid hinnanguliselt 691 miljoni euro (10,8 miljardi krooni) eest. See hõlmab ka müüki internetis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755