19. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia kerkis Balti IT-teenuste turul 2. kohale

Värskes Balti riikide IT-ettevõtete edetabelis on AS Webmedia Group tõusnud teisele kohale, näidates ainsana esikolmikust tänavu käibekasvu.

Tulemuse aluseks on 2009. aasta esimese kuue kuu 112 miljoni kroonine käive, mis on 9,4% suurem kui aasta varem samal perioodil.

Pingerea koostanud investeerimispank Prime Investment märgib oma analüüsis, et Webmedia on ainus esikolmiku ettevõte, mis esimesel poolaastal käibekasvu näidata suutis. "Webmedia müüki edendavad uued tooteliinid, mida pakutakse Euroopast, Aasiast ja Aafrikast pärit klientidele," teatas pank.

IT-teenuste turu esikohta hoiab endiselt enda käes USAst pärit Exigen Services'i Riias asuv arenduskeskus. Kolmandal kohal on Leedu päritolu Alna Group.

"Kui aasta tagasi näitasid pikaaegsed suveräänsed turuliidrid Exigen ja Alna oma poolaastakäiveteks 234 ja 140 miljonit krooni, siis tundusid need kiireks kättesaamiseks liiga kaugel olevat. Praeguseks on aga liidripositsioon jõudnud haardeulatusse," ütles Webmedia Groupi juhatuse esimees Priit Alamäe.

Investeerimispanga koostatud pingereas olevate 20 IT-ettevõtte kogukäive langes esimesel poolaastal 19,1%. Enim mõjutas ettevõtteid negatiivselt riistvara ja standardtarkvarade müügi langus (-40%), samas kui teenuste käive kahanes vähem (-5%).

Webmedia on Eestist pärit rahvusvaheline tarkvaraarendusettevõte, millel on kontorid mitmel pool Euroopas ja Lähis-Idas. Gruppi kuulub ka Eesti suurim tarkvaraarendusettevõte Webmedia, millel on kontorid Tallinnas, Tartus ja Narvas.

Prime Investment on Balti riikide IT-ettevõtete edetabelit koostatud 2002. aastast. Tabeli koostamise aluseks on ettevõttesiseselt arendatud IT-teenustest ning efektiivsuse kasvult saadavad äritulud. Tabeli koostamisel ei ole arvestatud riistvara müüki või mujal arendatud tarkvara distributsiooni ja muud sellist tegevust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755